Åtagande/Uppdrag
Kamp för en ny vardag
K1
2024
Aktiviteter
Information
Projekt
Verksamhetens aktiviteter (fram till dagens datum)
Tid
Q1. Centrum för oroliga rörelser i Lund
Plats
Krognoshuset, Lund
Information

I “Centrum för oroliga rörelser” på Krognoshuset i Lund fortsätter Kanslibyrån byggandet av en alternativ struktur för vardagen. En struktur som utgör en rituell skyddsåtgärd mot vårt nuvarande produktionsinriktade paradigm. I utställningen visar Kanslibyrån ett stort urval fotografier av dokumenterade föremål och aktioner samt en helt ny skulptural installation. I källaren går det att ta del av ett interaktivt verk skapat tillsammans med Lars Noväng.
Länk: Krognoshuset

24 feb - 31 mar 2024
Tid
P2. Kanslibyrådagarna 2023
Plats
Jönköping-Linköping
Information

Årets konferens tar plats i de fem tätorterna Jönköping, Tranås, Boxholm, Mjölby och Linköping. På agendan står tre intensiva programpunkter där irrationella stödinsatser och alternativa åtgärdspaket utvecklas. Konferensen tillämpar ett rörligt schema och programpunkterna annonseras löpande på byråns Instagramkonto.

Instagram: @kanslibyran

4-6 maj 2023
Tid
P1. En inre resa på 13festivalen
Plats
Konstepidemin, Göteborg
Information

Byrån framför verket “Fantomförvaltningen - Förslag nr. 147: En inre resa” på 13festivalen i Göteborg. Verket är en guidad meditation där deltagarna tas med på en mental resa bland vardagens detaljer, där våra närmiljöer laddas med värme och arbetsplatsen utgör en väg till upplysning.

Här kan du ta del av hela meditationen som ljudspår

6 jan 2023
Tid
O3. Den tredje hjärnhalvan
Plats
Galleri 54, Göteborg
Information

Kanslibyrån har i snart femton år fört en småskalig och enträgen kamp i vardagen där samhällets ideal om rationalitet, lydnad och effektivitet ifrågasätts på ett både publikt och personligt plan. På Galleri 54 visar Kanslibyrån en stort urval fotografier av dokumenterade föremål och aktioner samt textbaserade verk.
Vernissage fredag 4 nov 18.00 - 21.00
Länk: Galleri 54

4 nov - 27 nov 2022
Tid
O2. Många medlemmar i byråns arbetsgrupper
Plats
Landsomfattande
Information

Under våren och sommaren har vi kallat in fler personer till Kanslibyråns verksamhet. Nu är ca. 1200 personer, eller 0,12 promille av sveriges befolkning medlem i en av byråns arbetsgrupper. Varje grupp är tilldelad en uppgift och består av ca hundra deltagare. Medlemskapet kan ses som ett hedersuppdrag, en uppmaning till handling eller ett avbrott i den dagliga rutinen.

Läs mer här: Arbetsgrupper

Sommar 2022
Tid
O1. Programförklaringen är färdigställd
Plats
Landsomfattande
Information

Nu lanseras Kanslibyråns programförklaring: en samling texter och poetiska inslag som är framarbetade under två år. Programförklaringen är strukturerad i tjugosju enskilda punkter där byråns betraktelser av samhället och världen ges ord. Ett antal metoder och strategier för att krångla sig ur uppsatta normer om rationalitet och effektivitet skisseras.

För att få ett eget exemplar av publikationen läs mer här: Publikationer

2022
Tid
N1. Kanslibyrådagarna 2021
Plats
Töreboda
Information

Årets konferens tar plats i skogarna mellan Töreboda och Laxå. På agendan står tre intensiva programpunkter där repetition och struktur står i centrum.
Välkommen att ta del av konferensens aktiviteter på Kanslibyråns Instagram-konto. Konferensen tillämpar ett rörligt schema och programpunkterna kommer annonseras efter hand. Håll dig uppdaterad under fredag och lördag för att uppleva sammankomsten digitalt.
Instagram: @kanslibyran

11-12 juni 2021
www.kanslibyran.se
E-postadress
kontakt@kanslibyran.se
Tid
M5. Kanslibyrån på Växjö Konsthall
Plats
Växjö Konsthall
Information

Kanslibyrån är mycket glad över att kunna fortsätta sitt uppdrag med att förespråka vänskaplig ineffektivitet, naivt tänkande och positiv irrationalitet i en utställning på Växjö Konsthall. “Konstnärerna Per-Arne Sträng och John Huntington genomför bland annat aktioner, en slags vardagliga revolter mot vanan, byråkratin och föreställningarna om det rationella samhället. De gör det genom att hacka upptrampade stigar och utföra en slags kontrollerade sprängningar av sådant vi ofta inte ser men ändå lyder.”
Länk: Växjö konsthall

16 okt 2020 - 9 jan 2021
Tid
M4. Jubileumsutställning
Plats
Vickergatan, Stockholm
Information

Konsthall323 firar tio år som konstinstitution. Vi har passerat förorter och badstränder, storstäder och gravplatser. Vi har undersökt segregerade problemområden och akvarellmålat vackra havsutsikter. Vi har bjudit på glögg i snålblåst på en mörk parkering i november, sett lyktorna spegla sig i Vancouvers september. Vi har sett Stockholm försvinna i bakspegelns glas, knackat på X:ets gamla dörr. Vi har pratat konstpolitik med baksätespublik, vi har fått motorstopp i rusningstrafik.
Länk: Konsthall 323

30 maj kl. 14-15, 2020
Tid
M3. Videorama 1
Plats
Galleri 54, Göteborg
Information

Medverkande konstnärer: Nils Agdler & Fröydi Laszlo, Olle Andersson, Marie Obbel Bondeson, Virgil Dejarv, Benedikte Esperi, Annette Folkedotter, Anna Sissela Gustavsson, Gunilla Hansson, John Huntington & Per-Arne Sträng, Mauri Knuuti, Hannah McDonald, Nike Nilsson, Björn Perborg, Henrik Rylander, Ilona Huss Walin, Irene Westholm, Lena Danielsson Wulcan

Länk: Trailer Videorama 1
Länk: Galleri 54

18 april - 7 maj 2020
Tid
M2. Visionära arkivet på Galleri Se Konst
Plats
Galleri Se Konst Instagram
Information

Galleri Se Konst har bjudit in Kanslibyrån att göra en digital utställning under en vecka genom deras Instagram. Vi passar på att lyfta urval ur Visionära arkivet som aldrig visats tidigare.

@gallerisekonstLänk: Galleri Se Konst

11 – 17 april 2020
www.kanslibyran.se
E-postadress
kontakt@kanslibyran.se
Tid
M1. Alternativa försvarsåtgärder
Plats
Alingsås konsthall, Alingsås
Information

Kanslibyråns nya utställning med titeln “Alternativa försvarsåtgärder” har vernissage på Alingsås konsthall lördag 25 januari 2020 klockan 10.00-14.00. Utställningen innehåller både nya och gamla verk - Alla kretsande kring den småskaliga konstaktivism och förtrollande av vardagslivet som Kanslibyrån har arbetat med de senaste tolv åren.

Länk: Alingsås konsthall

25 januari – 14 mars 2020
Tid
L5. Demonstration av nya hjälpmedel från Kanslibyrån
Plats
Galleri Box, Göteborg
Information

Kanslibyrån har i mer än ett decennium bekämpat effektivitet och produktivitet på den offentliga arenan. Byrån har nu tagit fram en uppsättning nya hjälpmedel, föremål ämnade att på ett handfast sätt hjälpa till i kampen mot rationalisering och mätbarhet. Med avstamp i vardagliga frågeställningar kring jobb, familj, ekonomi, relationer, bemötanden etc. försöker byrån att ge konkret stöd i hur destruktiva normer och invanda konventioner kan motverkas.
Länk: Galleri Box

24 augusti 2019
Tid
L4. Kosmisk kastrering Prag
Plats
Gallery NTK, Prag
Information

Kosmisk kastrering Prag på Gallery NTK, en del av National Library of Technology. Kosmisk kastrering är en utställningsserie som har arrangerats av en löst sammansatt grupp konstnärer som också har agerat curatorer. Den första ägde rum i en övergiven lekpark i Sundbyberg 2013. Utställningen i Prag cureras av Henrik Ekesiöö, Joakim Forsgren, Mikael Goralski, Lexa Peroutka.

Länk: Gallery NTK

24 juli 2019
Tid
L3. KASTRERING AV INRE RUM
Plats
Crum heaven
Information

Stor grupputställning på liten yta.
Sammanställd av Mikael Goralski och Paulina Drakenstedt
Högbergsgatan 38-40


Länk: Crum Heaven

1 - 31 maj 2019
www.kanslibyran.se
E-postadress
kontakt@kanslibyran.se
Tid
L2. Senaste nytt om löneslaveriet
Plats
Gylleboverket
Information

Senaste nytt om löneslaveriet är en utställning som samlar några konstnärer som arbetar med arbetsfrågor i Sverige just nu, för att påbörja en diskussion om vad som egentligen hänt på arbetsmarknaden de senaste två decennierna.


Länk: Gylleboverket

19 april 2019
Tid
L1. Kontraproduktion - Vardagligt motstånd & logiska kortslutningar
Plats
Trollhättans konsthall
Information

I utställningen presenteras verk ur Kanslibyråns mer än elva år långa verksamhet, där det mest omfattande projektet är Aktionsarkivet. Fantomförvaltningen, ett annat av Kanslibyråns tongivande projekt visas också. Nytt för denna utställningen är att byrån den senaste tiden fokuserat ytterligare på de industriella aspekterna av vår vardag i långtgående försök att medvetet bedriva kontraproduktiv verksamhet.
Länk: Konsthallen Trollhättan

12 jan 2019
Tid
K7. Alternativ logik - En eftermiddag i Kanslibyråns irrationella värld.
Plats
Växjö konsthall
Information

Välkomna till Växjö konsthall för en eftermiddag i den subjektiva logikens och irrationalitetens tecken. Kanslibyrån bjuder in till en händelse som gränsar mellan performance, workshop, fikarast och skollektion. Dagen följer en noggrant framtagen och strukturerad modell som syftar till att förskjuta blicken på vardagen och ladda den med poetiskt och politiskt innehåll.

Länk: Växjö konsthall

15 dec 2018, 13.00 - 17.00
Tid
K6. UTRYMNINGSPLANER – KANSLIBYRÅN & FRIHETSFÖRMEDLINGEN
Plats
Varbergs konsthall
Information

Två konstnärliga institutioner som utforskar frihetsutveckling i relation vår samtid. Med referenser till arbetssamhället, lydnadsystem och myndighetsutövning, iscensätts det irrationella och absurda som möjliga vägar till ökat handlingsutrymme för människor.
Curator: Camilla Påhlsson

Länk: Varbergs konsthall

22 sep 2018
www.kanslibyran.se
E-postadress
kontakt@kanslibyran.se
Tid
K5. Kanslibyrån medverkar i Studio Ett
Plats
Studio Ett, Sveriges Radio
Information

I samband med att Kanslibyråns bok Aktionsarkivet släpptes, följde Anton Karis från Studio Ett med byrån ut på stan. Reportaget spelades in under en eftermiddag då vi genomförde aktioner i centrala Stockholm.

Länk: Sveriges radion

25 maj 2018
Tid
K4. Kosmisk kastrering 5x5
Plats
Konsthallen, musikhögskolan Örebro
Information
Byrån deltar med ett verk i utställningen Kosmisk kastrering 5x5, med undertiteln: Bryta ihop får du göra någon annanstans. Övriga medverkande är: Eva Aldén Luthman, Lena Anderson, Nikolas Bakovic Perez, Jonatan Björkman, Sahar Burhan, Erika Canohn, Christer Chytraéus, Josef Daagarsson, Paulina Drakenstedt, Henrik Ekesiöö, Leif Elggren, Joakim Forsgren, Alberto Frigo, Mikael Goralski, Samuel Lidskog, Lucas Lundh, Anette Lundkvist, Johanna Möller, Ulf Olsson, Charlotte Ostritsch, Axel Petersén, Felicia Rauma Andersen, Roger von Reybekiel, Erik Seppas, Simon Sjöström

25 april 16.00-20.00
Tid
K3. Aktionsarkivet - Studio Ett
Plats
Rönnells, Stockholm
Information
Släppfest för "Aktionsarkivet" - 513 konstnärliga aktioner genomförda i vardagliga miljöer av John Huntington & Per-Arne Sträng. Medverkande: Bengt af Klintberg.
Länk: Rönells antikvariat


14:00, 7 april, 2018
Tid
K2. Aktionsarkivet - Samtal och boksläpp på Skogen
Plats
Skogen, Göteborg
Information
Kanslibyrån bjuder i samarbete med Skogen in till boksläpp och samtalskväll. Under kvällen presenterar John Huntington & Per-Arne Sträng sitt arbete, Mona Lilja, professor i freds- och utvecklingsforskning, pratar om irrationellt motstånd och Annika Lundgren, konstnär och skribent i boken, talar utifrån sin text “Kryphål i matrisen”.


Länk: Skogen


Med stöd av Göteborgs Stads kulturnämnd.
18 mars 2018
www.kanslibyran.se
E-postadress
kontakt@kanslibyran.se
Tid
K1. Aktionsarkivet nu som bok
Plats
Världen
Information
Nu finns det tio år långa projektet sammanfattat i bokform
Boken består av fotodokumentation ur Aktionsarkivet, tillsammans med texter av Annika Lundgren, Bengt af Klintberg och Kanslibyrån.
Snart kommer mer information om hur du kan komma över ett exemplar av boken, samt om boksläpp i Göteborg och Stockholm

Med stöd av Konstnärsnämnden

Köp boken här!
mars 2018
Tid
J3. Kanslibyrån på Skånes konstförening
Plats
Skånes konstförening, Malmö
Information
Kanslibyrån fortsätter turnén i söder, denna gång på Skånes konstförening i Malmö.
Byrån glädjen att meddela att vi passerar aktion nummer 500 i samband med utställningen. Aktionsarkivet består nu av 513 aktioner, varav ett urval av dessa kommer at visas i utställnigen.
Länk: Skånes konstförening

31 mars - 30 april, 2017
Tid
J2. Kanslibyrån og Aktionsarkivet
Plats
Sydhavn station, Köpenhamn
Information
"Jeg synes i skal komme og se den her udstilling på Udstillingsstedet Sydhavn Station, hvor jeg har inviteret den svenske kunstnerduo Kanslibyrån til at gøre lige præcis hvad de finder bedst, i både plakaterne på stationen samt i udstillingsrummet i det gamle billetkontor.
Til udstillingen på Sydhavn Station vil Kanslibyrån både præsentere allerede udførte aktioner, samt sætte flueben ved 30-40 nye aktioner..." – Ulla Hvejsel, Sydhavn stationLänk: Sydhavn station

10 feb - 12 mars, 2017
Tid
J1. Välfärdsstatens gränssnitt
Plats
Allkonstrummet, Stockholm
Information
Välfärdsstatens gränssnitt - The Continuous Surface of the Welfare State

Deltagare:
Secretary (Arkitektkontor grundat av Karin Matz, Rutger Sjögrim, Helen Runting)
Konstnärer: Klas Eriksson, Kanslibyrån, Mattias Bäcklin & NUGLänk: Allkonstrummet

12 jan - 22 jan, 2017
www.kanslibyran.se
E-postadress
kontakt@kanslibyran.se
Tid
I5. Vänta på ett mirakel
Plats
Gocart Gallery, Visby
Information
Fredag 30 september 15.00 - 19.00 är det vernissage för utställningen “Vänta på ett mirakel - Urval ur Kanslibyråns Aktionsarkiv” på Gocart Gallery.
Aktionerna i arkivet syftar till att bryta upp normativ förståelse, invanda handlingsmönster och konventionella idéer om vad som är konstruktivt och socialt accepterbart. Arkivet är ett politisk ställningstagande, en småskalig kamp mot ett inrutat liv som vi utmanar genom försiktiga försök att bryta sig ur vardagens komfortabla bojor.
Länk: Gocart Gallery
30 sep - 17 okt, 2016
Tid
I4. 9th Shiryaevo Biennale
Plats
Shiryaevo, Ryssland
Information
Kanslibyrån deltar i 9 Shiryaevo Biennale i Ryssland med skulpturen "Förslag nr 32: Modifierad penna". Verket ställs ut inom ramen för Haus zwei, som presenteras och cureras av Serious Collision Investigation Unit Coalition: Felix Gmelin, Alan Armstrong, Joakim Forsgren, Mikael Goralski, Amanda Hårsmar, Ronak Moshtagi and Kjersti Austdal.

Länk: Serious Collision Investigation Unit Coalition
27 aug - 27 sep, 2016
Tid
I3. Kontorstotems i slottsmiljö
Plats
Stallet Sturehov
Information
Kanslibyrån deltar i utställning i slottsmiljö, med en uppsättning Kontorstotems ur projektet Fantomförvaltningen. “Substitutet slår upp dörrarna inför sommaren och börsvärdet på vår gemensamma konstskatt skjuter i höjden medan vi i glittrande motljus sprutar ner Sturehov Slott i champagne. Medverkande konstnärer: Therese Johansson, Henrik Ekesiöö, Alice Söderlundm, Christer Chytraèus, Mikael Goralski, Per Stenborg, Ferdinand Evaldsson, Eskil Loftsson, Sandra Isacsson, Stina Persson Helleday, Kansilbyrån, Marja-leena Sillanpää”
11.00-18.00, 21 maj, 2016
Tid
I2. Nya och gamla aktioner ur Aktionsarkivet
Plats
Galleri Verkligheten, Umeå
Information
Efter många år återvänder Kanslibyrån till Norrland. Institutionen tog sin form i Umeå och kommer nu genomföra nya aktioner i staden. Resultatet presenteras i en utställning på galleri Verkligheten, dokumentation av nya och gamla aktioner från Aktionsarkivet kommer att visas.
Vernissage är på fredag 22 januari kl. 19.00 Utställningen pågår 23 jan - 13 feb.

Kanslibyrån kommer även hålla i en worshop om strukturerad irrationalitet på lördag 23 jan 13.00 - 15.00. Alla är välkomna, inga förkunskaper krävs.
Länk: Verkligheten
22 jan - 13 feb, 2016
www.kanslibyran.se
E-postadress
kontakt@kanslibyran.se
Tid
I1. Kanslibyrån visar delar ur Fantomförvaltningen
Plats
Konstepidemin i Göteborg
Information
Kanslibyrån deltar I 13-festivalen, en performancefestival där konstnärer möter publik, där professionella konstnärer och konststudenter verkar på samma scen. Vi är glada att vara en del i en spännande uppsättning konstnärer. Vi kommer att presentera och beskriva objekt or skuplturserien Fantomförvaltningen till de närvarande besökarna.

Festivalen är 4-6 januari 2016 på Konstepidemin I Göteborg Kanslibyråns presentation är 5 januari 21.00
5 januari, 2016
Tid
H3. Kanslibyrån presenterar Fantomförvaltningen i Angered
Plats
Medborgarkontoret, Angered
Information
Under våren 2015 har Kanslibyrån samarbetat med stadsdelsförvaltningen i Angered för att undersöka hur irrationalitet återfinns i det dagliga arbetet. Under projekttiden har Kanslibyrån mött och samtalat med kommunalanställda och undersökt kontorsmiljöer, arbetsmetoder, informationsmaterial och kontorsattiraljer. Utifrån undersökningarna har nya konstverk utformats.
Vernissage 26 september klockan 13-16.
Medborgarkontorets öppettider: Vardgar kl 10-16, fre kl 10-14

Med stöd av Göteborgs stads kulturnämnd och Helge Ax:son Johnsons stiftelse
26 sep - 24 okt, 2015
Tid
H2. Undersökning på stadsdelsförvaltningen i Angered
Plats
SDF Angered, Göteborg
Information
Kanlibyrån är på plats i den kommunala förvaltningens korridorer. Under en veckas tid bedriver vi undersökningsarbete, dokumenterar lokaler och interiörer samt diskuterar och samtalar med våra medbyråkrater i Angereds stadsdelsförvaltning. Resultatet kommer att bli ett antal nya förslag och objekt i serien Fantomförvaltningen, som presenteras i samband med GIBCA Extended (Göteborg International Biennal for Contemporary Art) i September 2015.
20-24 April, 2015
Tid
H1. Magic & Politics - the Irrational as a Strategy for Resistance
Plats
Skogen, Göteborg
Information
Som del i programmet Three White Soldiers kommer Annika Lundgren, Niklas Persson och konstnärsgruppen Kanslibyrån hålla eventet Magic & Politics på Skogen i Göteborg. Dagens program innehåller workshop och samtal på dagtid och presentationer, konst och middag på kvällen.

Länk: Skogen
7 Mars, 2015
www.kanslibyran.se
E-postadress
kontakt@kanslibyran.se
Tid
G5. Fantomförvaltningen på Slakthusateljéerna
Plats
Slakthusateljéerna, Stockholm
Information
Fantomförvaltningen är en serie nya objekt och kontorsföremål som Kanslibyrån utformat till svenska offentliga och privata institutioner. Byrån har påtagit sig uppdraget att hjälpa sina systerinstitutioner runt om i landet med att förbättra både arbetsmiljö, organisation och bemötande. Nu presenteras projektet i en endagarsutställning på Slakthusateljéerna i Stockholm.

Länk: Slakthusateljeerna
11:00-16:00, 6 December 2014
Tid
G4. Kanslibyrån and Creative Time Summit
Plats
Sergels torg och centrala Stockholm
Information
I samband med Creative Time Summit, som äger rum på Kulturhuset under helgen 14-16 November, genomför Kanslibyrån en ny uppsättning aktioner på plats i centrala Stockholm. Aktionerna läggs till det ändlösa projektet Aktionsarkivet och handlingarna kommer att utgöra nummer 355 till 370 i arkivet.

Länk: Creative Time Summit
Kl. 11.00-15.00, 16 November 2014
Tid
G3. Restaurering av inre rum
Plats
Charlottenburgs gård, Solna
Information
Kanslibyrån deltar i utställningen Restaurering av inre rum som äger rum på och utanför Charlottenburgs gård i centrala Solna. Här möter samtida konstnärer som Jan Håfström, Karin Mamma Andersson, Åsa M Waldau, Carinne Löfgren-Williams och Lasse Åberg befintliga verk och miljöer. Deltar gör också Anne Franks reinkarnation, Solnas Leonardo Da Vinci, Christine Ödlund, Felix Gmelin med flera. Dessutom visas inlånade artefakter som Christer Petterssons boots och konst från det mytomspunna Edelweissförbundets lokaler.

Länk: Restaurering av inre rum
29 aug – 7 sep, 2014
Tid
G2. HEADLONG - BRICK WALL
Plats
Studio 17, Stavanger
Information
En utställning om byråkratiska barriärer, meningslöshet och viljan att vara fri.
Medverkande konstnärer är:
MINNA HENRIKSSON (FI)
ULF LUNDIN (SE)
MARTE HODNE HAUGEN (NO)
RUBEN WÄTTE (SE)
KANSLIBYRÅN (John Huntington & Per-Arne Sträng, SE)

Länk: Studio 17
20 - 23 Mars 2014
www.kanslibyran.se
E-postadress
kontakt@kanslibyran.se
Tid
G1. Aktionsarkivet - Kampen fortsätter
Plats
Cigarrvägen Tretton, Stockholm
Information
Strategierna har finslipats, planläggningen har varit minitiös och en kirurgisk precision har tillämpats i byråns senaste arbeten. I denna utställning på Cigarrvägen 13 i Hökarängen, visas dokumentation av både nya och gamla aktioner ur arkivet.
Vernissage Onsdag 12 Februari, 18 - 22
Utställningen har sedan öppet Lördag 15:e och Söndag 16:e Februari, 12-17.

Länk: Cigarrvägen 13
12 - 16 Februari 2014
Tid
F4. Little Finger Magazine #4
Plats
Sverige
Information
Ett urval av Kanslibyråns verksamhet är redovisat i fjärde numret av Little Finger. Medverkande konstnärer: Alina Vergano / Bjørn Hegardt & Theo Ågren / Cajsa Von Ziepel / Clay Ketter / Danilo Stankovic / Emma Hartman / Erik Svetoft / Inka Lindergård & Niclas Holmström / Kanslibyrån / Kurir / Linda Spåman / Lisbeth Eugenie Christensen / Loana Ibarra Mazari / Louise Kelpe / Malin Bergström / Marion Fink / Per Svensson / Peter Callesen / Særún Hrafnkelsdottir Norén / Simon Bukhave / Sofia Hydman / Willem Andersson

Länk: Little Finger

November 2013
Tid
F3. Det allmänna aktionsarkivet i Borlänge
Plats
Borlänge
Information
Kanslibyrån uppmanar nu allmänheten att delta i arbetet med Aktionsarkivet. Byrån har genom noggranna studier tagit fram ett urval av viktiga aktioner som vi kommer att tillhandahålla under tre dagar i Borlänge. Byråns förhoppning är att fler vill sluta upp i kampen mot den rådande ordningen. På plats i Borlänge kan man se dokumentation av utförda aktioner eller samtala med byråkraterna om irrationalitet, fred, kärlek eller konst.
Artikel: Irrationalitet som kampform
Länk: Det allmänna aktionsarkivet blogg
26 juni - 28 juni, 12.00 - 18.00
Tid
F2. Expansion mot Baltikum
Plats
LCCA, Riga
Information
Aktionsarkivet växer och kommer att utökas under festivalen Survival Kit i Riga i september. Byrån är inbjuden att delta och ge sin version av begreppet långsam revolution. Fokus ligger på marginalernas betydelse och omkullkastning av etablerade positioner. Detta är något som Kanslibyrån gärna hjälper till och belyser.Länk: Survival Kit
5 - 15 September 2013
www.kanslibyran.se
E-postadress
kontakt@kanslibyran.se
Tid
F1. Byrån i veckopressen
Plats
Landet runt
Information
Kanslibyråns inbokade besök på Peace & Love festivalen omskrevs i Fria tidningen. Där det kommande projektet Det allmänna aktionsarkivet presenterades. Byråkraterna planerade en satsning på att bredda målgrupperna till ungdomar och musikentusiaster. Kampen för irrationalitet och trots är dock motarbetad på alla fronter av konjunktursvängningar och festivaldöd, men detta hindrar inte Kanslibyrån från att fortsätta sina planer för Borlänge.


Länk: Irrationell aktivistkonst på Peace and love
24 April 2013
Tid
E2. Kanslibyrån i Mariefred
Plats
Mariefred
Information
Kanslibyrån gav sig i början på oktober ut på en resa till Mariefred, där vi ämnade att förespråka våra ideal om nödvändigheten av ett irrationellt och naivt synsätt . Mariefreds tunga historia, med det närliggande Gripsholms slott och den nostalgiska miniatyrjärnvägen satte platsen som en självklar punkt på Kanslibyråns lista över platser i behov av omdaning.Bild: Aktion nr. 266: Motarbeta hösten
Oktober 2012
Tid
E1. Förändringsarbete på svenska institutioner
Plats
Hela landet
Information
Kanslibyrån har åtagit sig uppdraget att förändra och utmana den dagliga verksamheten på svenska institutioner. Hittills är det Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Skatteverket och Socialtjänsten som har hamnat under luppen. Genom konkreta förslag och ingrepp visa Kanslibyrån vägen mot en mer mänsklig och nyanserad byråkrati.
Bild: Ballografpenna med sex meter lång kedja
Pågående under 2012
Tid
D4. Utställning på Konsthall 323
Plats
Västgötagatan 2, Stockholm
Information
På fredagen den 16 december mellan 16.00 och 17.30 presenterar vi vårt senaste arbete Operation omorganisation på Konsthall 323 som då befinner sig utanför Skatteverket i Stockholm.

Dokumentation och reflektioner från vår resa presenteras som ett ljud- & bildverk.

Länk:
Konsthall 323
16 dec 2011
www.kanslibyran.se
E-postadress
kontakt@kanslibyran.se
Tid
D3. Avtryck - På Skellefteå Konsthall
Plats
Skellefteå Konsthall
Information
Kanslibyrån medverkar i utställningen Avtryck; från aktioner, ingrepp och lek till betraktelser av det offentliga rummet, med dokumentation av verket Pappersrevolten.

Om utställningen: Visionen om det offentliga rummet förespråkar en plats med tillgänglighet för alla, där individer, tankar och åsikter kan mötas på lika villkor. Trots denna vision får vissa krafter större utrymme än andra...

Länk:
Skellefteå Konsthall
13 nov 2011 - 12 feb 2012
Tid
D2. Float All in Windows - Slakthusatljéerna
Plats
Slakthusateljéerna, Stockholm
Information
Byrån deltar i Float All In Windows som är den första gemensamma och publika presentationen av de konstnärer och kulturproducenter som är verksamma i Slakthusateljeerna. Float All In Windows hämtar sin titel från det kommando i Photoshop som tilldelar alla öppna dokument ett eget visningsfönster. På liknande sätt intar tjugosex konstnärer under utställningsperioden de tomma rummen på våningsplanet ovanför våra ateljéer och projektrum..

Länk: Slakthusateljeerna
18 - 22 Maj 2011
Tid
D1. Amerikanska kapitlet ställs ut i Göteborg
Plats
Galleri 54, Göteborg
Information
Kanslibyrån presenterar det Amerikanska kapitlet och andra delar ur Aktionsarkivet. På Galleri 54 i Göteborg visas dokumentation av aktioner utförda i och utanför Sverige.

Vernissage 1 april, 18 - 21
Utställningen pågår mellan 1 april till 1 maj.

Länk:
Galleri 54

 

1 april - 1 maj 2011
Tid
C3. Offentlig konst i Skellefteå
Plats
Skellefteå
Information
Kanslibyrån har fått i uppdrag att göra ett offentligt verk i Skellefteå. Under en vecka i December 2010, omorganiserade och omformade byrån tryckt material som upphittats i Skellefteås offentliga rum. Resultatet kommer att visas i Skellefteå konsthall i slutet av 2011 i en utställning curerad av Fanny Carinasdotter.

Länk:
Skellefteå Konsthall
30 nov - 6 dec 2010
www.kanslibyran.se
E-postadress
kontakt@kanslibyran.se
Tid
C2. Kanslibyrån har landat I New York.
Plats
New York, USA
Information
Arbetet med Aktionsarkivet - Amerikanska kapitlet har nu påbörjats. Byrån har bland annat bedrivit verksamhet på både Wall Street och Times Square. Kanslisterna ser ett gatuliv i stort behov av irrationalitet och eftertänksamhet.
5 - 19 okt 2010
Tid
C1. CCS Bard Bulletin Board
Plats
New York & Bard College
Information
Kanslibyrån åker till USA igen, denna gång till New York för att bedriva lobbyverksamhet och presentera vår verskamhet på CCS Bard Bulletin Board. Under två veckor i oktober 2010 bygger vi vidare på Aktionsarkivet med The American Chapter.

Länk:
The Center for Curatorial Studies and Art in Contemporary Culture
5 - 19 okt 2010
Tid
B5. Aktionsarkivet på Studio 44
Plats
Studio 44, Stockholm
Information
Kanslibyrån deltar i VERKA, en utställning i seminarieform, på studio 44 i Stockholm. Vi bidrar till utställningen och med en föreläsning den 12 september klockan 18.00.

Om utställningen: Verka är ett sällsynt imperativ, som uppmanar till att ta plats eller agera, med en möjlig politisk ton. Det ger associationer till konstvärlden, som en verbifiering av ordet verk...

Länk:
Studio 44
10-19 sept 2009
Tid
B4. Kanslibyrån tar upp kampen mot otydligheten
Plats
Sergels torg, Stockholm
Information
Nu startas kampanjen Ett tydligare samhälle, där byrån påstår att ett föränderligt och ofta kaotiskt samhälle behöver fler direktiv och riktlinjer. Syftet är att råda bot på otydligheten och skapa ett tryggt och mer kontrollerat samhälle.

Samtidigt startas ett regel- och förbudsarkiv, med syftet att kartlägga nya och gamla regler, förbud och uppmaningar som upplevs som viktiga för ett hållbart samhälle. Den 13:e och 14:e augusti kommer Kanslibyrån informera allmänheten vid sergelstorg i centrala stockholm.
13 - 14 aug 2009
www.kanslibyran.se
E-postadress
kontakt@kanslibyran.se
Tid
B3. MADE-festivalen
Plats
Norrlandsoperan, Umeå
Information
Om festivalen: MADE arrangeras av NorrlandsOperan och är Umeås årligt återkommande scenkonstfestival med en ständigt överraskande blandning av olika uttryck och konstformer. Här möts internationella artister och konstnärer av hög kaliber, lokala kreatörer och entusiaster och publik från alla håll. Music, Art, Dance, Etc - MADE är mycket av allt!

Länk:
MADE-festivalen
6-9 Maj 2009
Tid
B2. Leif - norrlands nya performancefestival
Plats
Luleå
Information
Kanslibyrån deltar i festivalen som hålls i Kulturens hus i Luleå. Andra deltagare är Roi Vaara (Finland) Sons of Liberty, Anne Pajunen, Black Bag Operations, Sofie Weibull, Lasse och Mats, Ulrika Nouttaniemi, Gabriel Bohm Calles, Rasmus Albertsen, Lina Palmqvist, Rasmus West, Matti Sumari, Mariel Rosendahl, Artgroup Triko, Nina Sigurd, Sofia Breimo, Olga Prokhorova
16 - 17 maj 2009
Tid
B1. Galleri Pictura
Plats
Galleri Pictura, Lund
Information
Kanslibyrån öppnar kontor i Galleri Pictura och förflyttar tillfälligt sin verksamhet till Lund, där byrån ser fram emot att granska och skärskåda de rådande normerna.

Vernissage 17 Jan

Länk:
Galleri Pictura
17 jan - 7 feb 2009
Tid
A4. Moving - Clarion Art Film Festival
Plats
Clarion Hotel, Stockholm
Information
Video screening and video installations by students from the nordic art academies.

Kanslibyrån är representerad med Per-Arne Strängs två videoverk: Hanoi 12 april 2008 och I was here, som också utgör aktion nummer 110 i Aktionsarkivet: Resa till främmande platser och göra filmer utan några som helst exotiska inslag.
31 okt - 2 nov 2008
www.kanslibyran.se
E-postadress
kontakt@kanslibyran.se
Tid
A3. Kanslibyrån goes USA
Plats
Cave, Detroit
Information
Kanslibyråns budskap reste tillsammans med Ylva Trapp, Frida Krohn och Galleri60e till Detroit, och utställningsplatsen Cave.

Inför det stundande amerikanska valet och i global finanskris behövs nya alternativ och radikala åtgärder, något som Kanslibyrån gärna hjälper USA med.
11 - 25 okt 2008
Tid
A2. The (deviant) Art festival
Plats
Konsthallen Trollhättan
Information
Kanslibyrån deltar i The (deviant) Art festival. Vi kommer att närvara och motverka den nuvarande ordningen i Trollhättan. Vi söker upp slentrianen och de invanda reglerna för att ta i sönder dem. Dokumentationen av våra aktiviteter kan ses på Konsthallen Trollhättan under utställningstiden. I samband med detta har Kanslibyråns verksamhet i Göteborgsområdet intensifierats.

Länkar:
The (deviant) Art festival
Konsthallen Trollhättan
28 juni – 20 juli 2008
Tid
A1. Bachelor of fine arts
Plats
Galleri 60, Bildmuseet, Umeå
Information
Kanslibyrån var representerad på Konsthögskolan i Umeås Bachelorutställning, en elevproducerad samlingsutställning med en dominerande utställningsarkitektur i trä.

Urvalda delar ur Kanslibyråns Aktionsarkiv visades utspritt i utställningsrummet.

10-25 Maj 2008
www.kanslibyran.se
E-postadress
kontakt@kanslibyran.se
Kanslibyrån är politiskt och religiöst oberoende.
Byrån förbinder sig att motarbeta invanda normer och konventioner samt verka i en utpräglad demokratisk och filantropisk anda.
Kanslibyrån är en aktivistgrupp och institution som består av konstnärerna Per-Arne Sträng och John Huntington. Byrån grundades 2007. Institutionen är verksam nationellt och internationellt.